Vrouwen en Valentijnscadeaus


Amsterdam, 6 februari 2017 – MijnCadeau.nl heeft een enquête gehouden onder meer dan 25.000 klanten, met 506 respondenten kan MijnCadeau.nl daarmee concluderen dat vrouwen vaak teleurgesteld zijn in Valentijnscadeaus. Daarnaast geven vrouwen meer geld uit aan Valentijncadeaus dan mannen.

Grootste angst rondom Valentijnsdag

Nederlandse vrouwen zijn vaak teleurgesteld in de Valentijnscadeaus die ze krijgen. Uit onderzoek van MijnCadeau.nl, de webshop voor gepersonaliseerde cadeaus, blijkt dat 63% van de vrouwen aangeeft wel eens teleurgesteld te zijn in het Valentijnscadeau van haar partner. Dit is meteen ook de grootste angst rondom Valentijnsdag. Dat je zelf veel meer of veel minder uitgeeft dan je partner. Bij mannen ligt dit percentage iets lager, 55% geeft aan wel eens teleurgesteld te zijn in het cadeau van zijn partner. Toch is Valentijnsdag populairder onder vrouwen: 75% kijkt er echt naar uit, ten opzichte van 34% onder de mannen.

Vrouwen geven meer geld uit aan een Valentijnscadeau dan mannen

Nederlandse vrouwen geven doorgaans meer geld uit aan Valentijnscadeaus dan mannen. Vrouwen geven aan gemiddeld €23,48 te willen besteden aan een Valentijnscadeau terwijl mannen gemiddeld €19,56 willen uitgeven voor een Valentijnscadeau. Daarnaast geeft 61% van de ondervraagden aan dat ze proberen om van Valentijnsdag de meest romantische dag van het jaar te maken. Respondenten zonder relatie geven aan dat ze jaloers zijn op vrienden die wel iemand hebben om Valentijnsdag mee te vieren. 58% van de singles geeft aan zich eenzaam te voelen tijdens Valentijnsdag.

Groots uitpakken

Hoewel veel Nederlanders zichzelf regelmatig voornemen om groots uit te pakken tijdens Valentijnsdag, worden de meeste Valentijnscadeaus pas op Valentijnsdag zelf gekocht. Meer dan de helft van de ondervraagden geeft aan de aankoop het liefst online te doen wegens gemak. Echter doet slechts 66% dit ook daadwerkelijk, de voornaamste reden om toch niet online te shoppen is onzekerheid rondom de bezorging van het cadeau en of het wel op tijd in huis zal zijn (14 februari).

Leukste Valentijncadeaus

73% van de vrouwen ontvangt het liefst een verrassing als cadeau. De meeste mannen geven ‘standaard’ cadeaus zoals: parfum, een bos bloemen, een kaart, sieraden of kleding. Echter krijgen vrouwen liever iets unieks, een verrassing, die niet zo voor de hand ligt. Een voorbeeld is een zelf gekookt uitgebreid diner. Veel vrouwen (41%) denken dat de ‘standaard’ cadeaus, cadeaus zijn die hun partner last minute koopt om niet met lege handen aan te komen. De prijs van een cadeau maakt volgens de respondenten (68%) niet uit. Emotionele waarde is wat telt!