Door Mignon Knijf | 24 mei 2019 | Vaderdag | 5 tips om jouw vader te verrassen! | 5 min. leestijd

Zondag 16 juni is het weer zover: Dan is het de dag dat alle vaders het verdienen om in het zonnetje gezet te worden. Deze dag krijgen alle stoere, lieve, grote, kleine, oude en jonge papa’s een steuntje in de rug. Vaderdag is de dag dat je laat weten: Papa, dankjewel voor alles dat jij altijd voor mij doet!

Mijn vader is altijd de stoere man van het huis geweest. Als er een klusje was, dan zou mijn vader dat fixen (want hij kan alles) of wanneer er weer een grote, enge spin in mijn kamer zat, zou mijn vader deze wel weghalen. Niets is hem te gek en tot op de dag van vandaag zal hij nog steeds als dat nodig is alles voor mijn zus en mij doen.

Hoe leuk ik het ook vind om elk jaar mijn vader te verrassen met Vaderdag, toch blijft het ook weer moeilijk! Wat is nu echt leuk om te geven aan mijn vader en hoe zorg ik ervoor dat hij een glimlach op het gezicht krijgt? Hoe geef ik nu echt een origineel Vaderdag-cadeau? Juist omdat ik dit zo moeilijk vind, heb ik besloten een top 5 lijstje op te stellen. Ik wil in dit lijstje voor zowel jou als voor mijzelf echt neerzetten hoe wij dit jaar onze vaders kunnen verrassen, om er wederom weer een hele speciale Vaderdag van te maken.

 

Tip 1. Verras jouw vader met het welbekende, maar ontzettend geliefde ontbijtje-op-bed

Een ontbijtje-op-bed is eigenlijk iets wat je vaker kan geven, maar ik in ieder geval niet vaak doe. Mijn vader is vaak vroeger op, waardoor ik nooit de tijd heb om een ontbijtje-op-bed te maken. Ik woon nu zelf niet meer thuis, maar des te leuker om dan speciaal op Vaderdag vroeg op te staan voor een ontbijtje-op-bed.

Om van dit ontbijtje-op-bed een echt speciaal Vaderdag ontbijt te maken is het leuk om na te gaan wat de lieveling ontbijtstukken van jouw vader zijn. Mijn vader is bijvoorbeeld gek op suikerbrood, daarom weet ik al dat ik dit zeker ga halen voor Vaderdag.
Denk bij jezelf goed na en maak dan een lijstje van het lievelingseten van jouw vader. Het hoeft uiteraard niet te gek, want het gebaar alleen al is super lief! Zorg ervoor dat je alles keurig op tijd in huis hebt, want voor je het weet denkt iedereen aan een ontbijt-op-bed en zijn alle ingrediënten voor dit fantastische ontbijtje al uitverkocht 😉

Om dit ontbijt nog specialer te maken is het leuk om de of geïmproviseerde tafel of bijvoorbeeld ontbijtplank mooi aan te kleden. De lievelingskleur van mijn vader is donkerblauw, dus ik gebruik voor de ontbijtplank blauwe servetten en blauwe confetti. Wil je het ontbijtje-op-bed nog specialer maken, teken dan een hartje op zijn broodje. Dit zal hij vast heel leuk vinden! Tip! Confetti kan heel leuk zijn, maar ook heel rommelig dus denk extra goed na wanneer je dit gebruikt bij het Vaderdag ontbijtje 😁

Tip 2. Geef jouw vader waardebonnen met een super lief gebaar!

Bij waardebonnen denk je niet gelijk aan Vaderdag, maar hoe leuk kan het juist wel zijn. Een waardebonnen kan meerdere betekenissen hebben. Als jouw vader graag weer een keer een avond met zijn zoon en/of dochter wil hebben kan hij dit nu verkrijgen door middel van een waardebon. Je kan de leukste dingen bedenken voor op een waardebon! Een avondje Expeditie Robinson kijken of een gratis knuffel van zijn dochter en/of zoon.

Een waardebon is op het moment dat je het geeft aan jouw vader meer dan alleen een waardebon. Het is eerder een gebaar dat jij echt dankbaar bent dat hij jouw vader is en daarvoor wil je hem bedanken. Dan geef je jouw vader iets cadeau dat hij kan inzetten wanneer hij wil. Op een waardebon kan je verschillende dingen zetten, maak het zo leuk en persoonlijk als jij zelf wilt. ❤️

Het is het leukste om meerdere waardebonnen te maken. Eentje met een lief gebaar; dit kan bijvoorbeeld een gratis knuffel of schouderklopje zijn. Een ander zou bijvoorbeeld ook weer een ontbijt-op-bed kunnen zijn (mits jouw vader natuurlijk later wakker is dan jij). Of schrijf op de waardebon dat jij jouw vader een keer helpt met tuinieren. Het kan zo leuk als jij zelf wilt!

Deze waardebonnen kan je bij elkaar doen, zodat jouw vader door het jaar zelf kan kiezen wanneer hij wat inzet. De waardebonnen kan je nog leuk versieren met een strik of stop de waardebonnen in een doosje, zodat het makkelijk op te bergen is. Jouw vader kan hier het hele jaar blij van worden. Wat wil je nog meer?

 

Tip 3. Schrijf een brief of kaart om echt te vertellen hoeveel jouw vader voor jou betekent

“Lieve papa, al 24 jaar ben ik in jouw leven en nog steeds ben ik elke dag trots dat jij mijn vader bent.”

 Bij de eerste 23 woorden weet ik al dat ik hiermee echt mijn vader kan raken. Vaders zijn vaak de stoere en dappere mannen in huis en zij zullen dus niet snel laten blijken wanneer zij echt geraakt zijn, maar met een zelfgeschreven brief wel. Een brief zegt meer dan 1000 woorden. Ik vergeet wel eens aan mijn vader te vertellen dat ik blij ben dat hij elke dag voor mij klaarstaat of mij, zoals elk jaar en ook weer dit jaar, heeft geholpen met de belastingaangifte 😌

Elke brief is verschillend en het is juist leuk als jij er een eigen touch aangeeft. Met een brief zal zijn Vaderdag zeker onvergetelijk worden en dat is dit jaar jouw doel.

In het begin van de brief kan jij benoemen hoeveel jouw vader voor je betekent. Hierbij kan je een belangrijke gebeurtenis benoemen waarbij jouw vader echt onmisbaar was. Dit hoeft niet lang te zijn, maar geeft wel al een bijzonder begin aan jouw brief. Benoem bijvoorbeeld twee tot drie punten waarvoor jij jouw vader echt dankbaar bent.

Ik weet zeker dat bij een bijzonder en lief begin jouw vader al heel blij en gelukkig kan worden. Mijn vader zeker wel! Ik beschrijf zelf in mijn brief nog meer lieve punten waarvoor ik mijn vader en wil bedanken. Dit kunnen ook mooie momenten zijn waar je samen op terug kan kijken.

Dan ga ik door naar het midden van mijn brief. Hierbij is het belangrijk dat je de brief iets luchtiger houdt, door bijvoorbeeld een grappig moment te noemen waar jullie beiden bij aanwezig waren. Misschien was het wel een keer toen jij samen met je broer of zus jouw vader aan het plagen was of een ander grappig moment. Denk hier aan een moment of gebeurtenis waar jullie allebei echt om kunnen lachen. Ik zet in mijn brief een leuk moment dat op vakantie in Frankrijk gebeurde. Mijn vader zal hier jaren later vast ook wel om kunnen lachen!
Denk in jouw brief terug aan een soortgelijk moment. Wanneer gebeurde er ook alweer zoiets grappigs dat je nu al bijna weer in de lach schiet? Als je dit moment hebt bedacht, zet dit dan op een leuke en lieve manier op papier.

Om jouw brief echt mooi af te sluiten en ervoor te zorgen dat jouw vader misschien zelfs wel geëmotioneerd wordt, is het belangrijk om een mooi en dierbaar moment te benoemen. Na het grappige stukje (het midden van jouw brief) kan je het afsluiten met iets moois en kostbaars. Als je dit moment hebt opgeschreven kan jij nog een laatste keer opschrijven hoeveel jouw vader echt voor jou betekent. Jouw vader zal zeker trots en heel blij zijn met een prachtige zelfgeschreven brief. Dan zorg jij er voor dat zijn Vaderdag niet meer stuk kan ❤️

Jij kan natuurlijk altijd zelf het beste bedenken wat echt leuk is voor een zelfgeschreven brief voor jouw vader, maar ik hoop dat deze goede tips in ieder geval een basis zijn voor jouw brief.

Als je een brief toch eigenlijk heel lang vindt, kan je het voor jezelf ook wat makkelijker maken en uiteraard net zo leuk! Geef bijvoorbeeld een kaart! Op een kaart kan je alsnog vertellen hoeveel jouw vader voor jou betekent. Het gebaar is net zo lief en jouw vader zal er 100% blij van worden! Heb jij bijvoorbeeld deze leuke Super Papa ansichtkaart al gezien? Hierop heb je genoeg ruimte om iets liefs voor jouw vader te schrijven en verras jij hem zeker door te zeggen: Super Papa, jij bent de beste.

Blog Post Vaderdag Ansichtkaart

 

Tip 4. Kook een speciaal Vaderdagdiner (of gewoon zijn lievelingsgerecht)

Er is niets leukers dan jouw vader verrassen met zijn lievelingsgerecht! Elke vader heeft wel één gerecht waarvan hij denkt: ‘dat gerecht kan ik wel elke dag eten.’

Hoe leuk is het dan dat jij dit gerecht of bijzonder recept voor jouw vader kan maken! Dit zou je zelfs nog kunnen combineren met een Vaderdag-ontbijtje (zie tip 1).

Weet jij niet zo goed wat het lievelingsgerecht is van jouw vader? Geen probleem! Vraag dit gewoon aan jouw moeder, broer/zus of opa/oma. Er is vast wel iemand die weet wat jouw vader graag eet!

Wil je het al helemaal uitpakken dan kan je er een heel diner van maken! Dit is uiteraard wel extra werk, maar zeker een perfecte afsluiter voor Vaderdag! Daar zal jouw vader zeker wel trots op zijn.

Tip 5. Een origineel cadeau voor jouw liefste vader

Kaart En Sokken Blog Post

Wil jij ook nog graag een cadeau geven aan jouw vader, zodat hij een aandenken heeft aan Vaderdag 2019? Dan is het natuurlijk het leukste om een echt origineel cadeau te geven. Een cadeau waarbij hij vaker herinnerd kan worden hoe leuk Vaderdag was of hoe goed jij weer je best hebt gedaan. Laten wij bij MijnCadeau daar nu net goed aan mee kunnen helpen! Zowel ik als andere MijnCadeau’ers vinden het gewoon heel belangrijk om liefde te geven en Vaderdag is hier de perfecte dag voor. Wist je namelijk dat je een boxershort kan laten bedrukken met bijvoorbeeld: Papa is de beste! Dit is een persoonlijk, maar ook heel leuk cadeau! Liever geen boxer? Dan zou ik zelf de Super Papa sokken aanraden. Deze sokken zullen jouw vader er vaker aan herinneren dat hij de held in dit gezin is!

En dan nu nog een belangrijke tip…

Hoe erg jij ook je best doet en welke cadeaus jij ook geeft, het allerbelangrijkste tijdens Vaderdag is dat je er gewoon voor jouw vader kan zijn. Zoals jouw vader er altijd voor jou is, kan jij er nu ook voor jouw vader zijn. Dat is op het einde het allergrootste gebaar voor een trotse vader! Fijne Vaderdag 🧡🧡🧡

 

Wil je meer informatie op doen, neem dan een kijkje op onze Instagram 😍