Door Gijs Veenstra | 23 augustus 2019 | Sokken | Sokken wassen | 3 min. leestijd

Sokken Wassen

Het blijft altijd een vervelende klus, maar het moet toch gebeuren: sokken wassen. In dit artikel geef ik jou 3 tips waarmee sokken wassen een stuk makkelijker en leuker wordt! 😂

 

Tip 1: Sokken wassen – The basics
Laten we even kort ingaan op de randvoorwaarden die jij moet hanteren voor bij het wassen van jouw sokken voordat we overgaan op de handige tricks. Ik zal het kort voor je opsommen:

  • Trek jouw sokken altijd binnenstebuiten voordat je ze in de wasmachine stopt. Zo voorkom je kleurverlies;
  • Wollen sokken krimpen bij een te hete was. Was deze dus altijd op 30 graden;
  • Katoenen sokken kunnen wel wat meer hebben en kun je behandelen op 30 tot 60 graden (afhankelijk van hoe vies ze zijn);
  • Vieze, katoenen sportsokken kun je altijd het beste op 60 graden wassen voor het schoonste resultaat.

 

Tip 2: Een huis vol sokkendragers – De juiste sokken bij de juiste persoon
Dit is uit ervaring het meest voorkomende probleem in huishoudens: na het sokken wassen belanden de sokken van papa in de sokken lade van de zoon. Nu kun je in eerste instantie ervoor zorgen dat ieder lid in de familie een andere kleur sokken draagt. Dit is goed voor het creëren van een omgeving met vrolijke sokken. Wat nóg leuker en handiger is, is de naam van de drager aan de bovenkant of onderkant van de sokken! Laat dus nu de sokken bedrukken met naam en maak het hele proces een stuk makkelijker.

Tip 3: Vermiste sokken – Van wie zijn nou telkens die missende sokken?
Bij mijn ouderlijk huis woonden we met vier personen en hadden we een hoop was. Regelmatig kwam het dus voor dat er ergens een sok miste of een sok zomaar gevonden werd. Zowel tijdens het sokken wassen als daarbuiten kwam dit voor. Nog een voordeel van sokken bedrukken met een naam of het toewijzen van een kleur aan een persoon in je huis is dat het makkelijker te achterhalen is wie z’n sok zoek/gevonden is! Zo heb je dus de eenzame sok zo weer gekoppeld aan de bijbehorende partner!

 

Heb jij nog meer tips voor het sokken wassen? Laat het ons weten! ❤️